latinica  ћирилица
24/02/2021 |  13:30 ⇒ 13:31 | Аутор: СРНА

Вулин: Нема ни лицемјерног извињења због покушаја убиства Вучића у Сребреници

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да предсједник Србије Александар Вучић гради путеве према БиХ, а да Србија никада није добила чак ни неко лицемјерно извињење због покушаја убиства Вучића у Сребреници /2015. године
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Вулин је у Скупштини Србије, током расправе о три међународна споразума, рекао да су Вучића покушали да убију у Сребреници, а да никада нико није упутио ни ријеч извињења, а камоли да је доставио неко име.

- Никада нисмо добили ни дипломатско ни лицемјерено извињење, а Вучић никада није дозволио да се то рефлектује на односе Србије и БиХ. Пуком срећом није убијен, а послије тога гради ауто-путеве према БиХ. То је државник. То је разлика између државника и политичара - навео је Вулин.

Он је додао да је предсједник Србије Александар Вучић једини слободни лидер на Балкану који смије да каже истину и ЕУ, и међународној заједници, и свом народу, пренијели су београдски медији.

Из Министарства унутрашњих послова Србије саопштено је да је Вулин, представљајући Споразум између Србије и Сјеверне Македоније о сарадњи у борби против трговине људима и Споразум о статусу између Србије и ЕУ о акцијама које спроводи Европска агенција за граничну и обалску стражу у Србији, навео да ови споразуми представљају још једно средство и механизам за борбу против посљедица мигрантске кризе.

Вулин је истакао да ће мигрантска криза потрајати и да Србија треба да се бори против њених посљедица, сачува способност да реагује хумано, одговорно и организовано, али и да никада не дозволи да постане "паркинг за мигранте".

Он је указао да грађани Србије често изражавају бојазан због присуства миграната, могућности да долазе неконтролисано, те да се доселе или населе на овом простору.

- Ово је један од споразума који нам омогућава да се боримо против таквих појава. Да чувамо свакодневни начин живота наших грађана, свој простор, територију и могућност да живимо онако како смо навикли - нагласио је Вулин.

Он је додао да је због тога важно да Србија са ЕУ и сусједима има одговарајуће споразуме, те нагласио да нико у Србији не смије да узима закон у своје руке и помисли да држава не ради свој посао, па да организује некакве патроле против миграната, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.