latinica  ћирилица
24/02/2021 |  13:47 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Чекић: Моја породица није социјални случај, Додик нам је дао сву подршку и помоћ (ВИДЕО)

Радован Чекић, отац дјевојчице Биљане, коју је свијет упознао по улози Даре из филма "Дара из Јасеновца" изјавио је за Срну да његова породица није социјални случај како њега и његову породицу представљају поједини медији у Републици Српској и Србији, као и да никада није тражио помоћ од било кога.
Додик угостио глумце из Српске који играју у филму "Дара из Јасеновца" - Фото: РТРС
Додик угостио глумце из Српске који играју у филму "Дара из Јасеновца"Фото: РТРС

- Новинари нас обилазе и свако пише нешто своје, а истина је да никада нисам тражио ништа од било кога, никакву помоћ, нити сам социјални случај као што је то сада приказано. Борим се као свака друга породица и не требају нам куле и градови - истакао је Чекић.

Радован је нагласио да не жели да се таква слика шири даље, истичући да је и материјалну и моралну подршку већ добио од српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

- Заједно са својом кћерком Биљаном и осталом дјецом глумцима био сам код господина Додика, који нас је угостио на најљепши начин и пружио сваку помоћ, и материјалну и моралну. Тад нам је речено да су нам његова и врата институција Републике Српске увијек отворена врата и хвала им на томе - рекао је Чекић.

Биљанин отац је навео да је запослен, ради и бори се да са својом породицом живи неки скроман живот, онолико колико се може.

- Имао сам неких проблема о којима сам причао господину Додику и који су ријешени. Речено нам је да се обратимо шта год је потребно, да су нам на располагању. Оно што ми је посебно драго јесте да ће Биља добити мјесечну стипендију и требало би да се наредних дана састанем са српским чланом Предсједништва и разговарамо у вези тога - испричао је Чекић.

Радован је поручио да не жели да се неким измишљеним причама скреће пажња са одличне улоге коју је Биљана одиграла у филму "Дара из Јасеновца".

- Нека се истина пренесе онаква каква јесте. Молим све да буду објективни, јер сам и ја свима изашао у сусрет и то ћу радити и даље - рекао је Чекић.