latinica  ћирилица
24/02/2021 |  14:21 ⇒ 14:21 | Аутор: РТРС

Иницијатива за братимљење Шамца са општином Липљан

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас начелнику општине Шамац Ђорђу Милићевићу захвалницу и књигу "Хумано срце Српске" у знак захвалности за пружену помоћ у изградњи Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју и што већ шест година учествује у пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".
Милорад Арлов у Шамцу - Фото: РТРС
Милорад Арлов у ШамцуФото: РТРС

Арлов је истакао да до краја године планирају завршетак изградње Дневног центра за које им је неопходно још 45.000 евра, те још једном позвао све на хуманост.

Он је навео и да је Милићевићу предложио да се општина Шамац братими са општином Липљан, те да ће и на тај начин увезати Шамац, Републику Српску са Косовом и Метохијом.

Милићевић је нагласио да га радује иницијатива да се Шамац братими са општином Липљан из које шест година долазе дјеца у ову посавску општину, у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

Он је истакао да ће на овај начин веза Срба из Републике Српске и Косова и Метохије бити још снажнија и у временима која долазе.

Говорећи о Дневном центру у Косовској Митровици, Милићевић је посјетио да је општина Шамац током прошле године помогла изградњу са 4.000 КМ.

- Наша жеља је утолико већа да помогнемо када постоји Арлов који сав свој труд улаже у смислу подршке и увезивања Републике Српске и Косова и Метохије - рекао је Милићевић.