latinica  ћирилица
24/02/2021 |  17:35 ⇒ 19:03 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Усаглашен начин одлучивања у Комисији за сарадњу са НАТО

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија сматра да је добро што је преименована Комисија за НАТО интеграциони процес БиХ у Комисију за сарадњу БиХ са НАТО чиме је први пут добила адекватан назив, усклађен дјелокруг рада и јасно дефинисан начин одлучивања.
Зоран Тегелтија - Фото: СРНА
Зоран ТегелтијаФото: СРНА

Тегелтија је појаснио да се послије усвајања Програма реформи први пут говори о тој комисији, која и јесте у складу са њим дефинисана, као и њен начин рада.

- Постојала је ситуација која је стварала много нервозе у одлучивању. Сада је дефинисан систем одлучивања у Комисији за сарадњу са НАТО по принципу одлучивања у Савјету министара, гдје је у другом кругу гласања потребан макар један глас предсједавајућег или замјеника предсједавајућег у Комисији за сарадњу са НАТО - појаснио је Тегелтија.

Тегелтија сматра да је добра ствар што је тај дио посла завршен и да ће то омогућити БиХ да реализацију Програма доставља у НАТО у Брисел и да у складу са тим програмом настави да се ради.

- Дуго је све то трајало, готово три-четири мјесеца смо се усаглашавали око ове одлуке. Захвалан сам свима који су радили да дођемо до ове одлуке и формирања Комисије - рекао је Тегелтија.