latinica  ћирилица
24/02/2021 |  17:49 | Аутор: СРНА

Путин: Наставити борбу против корупције на свим нивоима

Борба против корупције на свим нивоима, укључујући крађу средстава из буџета издвојених за борбу против пандемије вируса корона, мора бити настављена, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.
Владимир Путин (@KremlinRussia) - Фото: Тwitter
Владимир Путин (@KremlinRussia)Фото: Тwitter

Путин је на састанку одбора руске Федералне службе безбједносни /ФСБ/ у Москви рекао да мора постојати систематична борба против корупције на свим нивоима власти.

- Посебно вам скрећем пажњу на спречавање крађе и злоупотребе средстава из буџета, прије свега за изградњу стратешких објеката, владиних програма, уговор за државну одбрану и борбу против вируса корона - истакао је Путин.

Путин је нагласио да сва средства морају да се користе рационално, строго у складу са њиховом намјеном и у корист руских држављана, јавио је ТАСС.

Према ријечима руског лидера, у 2020. години је прекинута активност 87 криминалних група у Русији.

- Захтијевам од вас да радите ефикасно као и раније на сарадњи са другим агенцијама које желе да допринесу обезбјеђивању стабилности економије и финансијског система и да, у складу са надлежношћу, наставите да подржавате и штитите руски пословни сектор и компаније од криминала и непоштене конкуренције на глобалним тржиштима - навео је Путин.