latinica  ћирилица
24/02/2021 |  20:03 ⇒ 20:04 | Аутор: БЕТА

Ракитић први амабасадор Фондације УЕФА за дјецу

Хрватски фудбалер Иван Ракитић постао је први амбасадор Фондације за дјецу Европске фудбалске уније.
Иван Ракитић - Фото: nezavisne novine
Иван РакитићФото: nezavisne novine

Бивши хрватски репрезентативац и играч шпанске Севиље учествоваће у добротворним пројектима фондације и јавно промовисати њену улогу, пренијела је Хина.

- Јако сам задовољан што сам добио ову прилику, јер је важна одговорност освијестити људе да Фондација и глумци могу много да допринесу на овом подручју, посебно помажући дјеци да пронађу своју срећу - рекао је Ракитић.

Фондација се бави подржавањем пројеката за развој дјечјих права широм свијета.

- Као отац двије кћерке, итекако сам свјестан колико је важно видјети осмијех на дјечјем лицу - додао је 32-годишњи везни играч.

Дјечју фондацију УЕФА води предсједник европске куће фудбала, Словенац Александер Чеферин, који је по именовању првог амбасадора фондације, оцијенио да је Ракитић више од изузетног фудбалера.

- Он је такође и човјек који ван терена својим дјеловањем жели да помогне у промовисању опипљивих промјена за бољитак других - рекао је Чеферин.

У пет година откако је основана УЕФА фондација, око милион дјеце искористило је широку палету активности представљених у 100 земаља на пет континената.

Кроз спорт, а посебно фудбал, фондација помаже у пружању наде дјеци из сиромашних породица како би могли да постигну своје циљеве у животу.