latinica  ћирилица
25/02/2021 |  13:35 ⇒ 13:35 | Аутор: СРНА

У наредном периоду појачан надзор пословних субјеката

Инспектори Републичке управе за инспекцијске послове и инспектори у јединицама локалних самоуправа у наредном периоду вршиће појачан инспекцијским надзор над спровођењем мјера за спречавање и сузбијање заразних болести на територији Републике Српске.
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com) -
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com)

 Из Инспектората Републике Српске саопштено је да ће подршку на терену инспекторима пружати и припадници Министарства унутрашњих послова Српске.

У саопштењу се наглашава да је циљ појачаних контрола спровођење мјера дефинисаних закључком Републичког штаба за ванредне ситуације сходно епидемиолошкој ситуацији, која у посљедњем периоду указује на тенденцију пораста броја особа позитивних на вирус корона.

Рад инспектора организован је у смјенама, те пословни субјекти могу очекивати њихов долазак у дневним, вечерњим и ноћним часовима.

- С обзиром на то да је закључком Републичког штаба за ванредне ситуације дефинисано да је од 1. марта дозвољено организовање музике уживо у угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће, упозоравамо угоститеље да су дужни да се придржавају свих прописаних епидемиолошких мјера - поручују из Инспектората.

Из Инспектората позивају привредне субјекте да поштују радно вријеме, да радни простор организују тако да се испоштују прописане мјере и да воде рачуна о броју лица која истовремено могу боравити у објекту.

- Циљ инспекцијског надзора је да се поштовањем мјера и организовањем рада у складу са препорукама, омогући одвијање привредних активности у мјери у којој је то могуће. Наш заједнички интерес је да привредни субјекти раде, али уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера - појашњавају у Инспекторату.

У оквиру спровођења превентивних мјера на сузбијању ширења вируса корона, до сада је код пословних субјеката извршено 38.677 инспекцијских контрола, у којима су изречене казне од 555.000 КМ, док је за 53 објекта изречена мјера привремене забране рада.