latinica  ћирилица
25/02/2021 |  13:47 ⇒ 16:00 | Аутор: СРНА

Утврђени резултати избора у Добоју и Сребреници

Централна изборна комисија БиХ донијела је данас одлуке којима су утврђени резултати избора за градоначелника и Скупштину града Добоја, те начелника и Скупштину општине Сребреница, одржаних 15. новембра 2020. и поновљених избора 21. фебруара ове године.
Избори - Фото: РТРС
ИзбориФото: РТРС

Одлуке о утврђивању и објављивању резултата избора у Добоју и Сребреници ступају на снагу даном доношења и биће објављене данас на интернет страници ЦИК-а www.izbori.ba и сматраће се да су даном објављивања достављене свим учесницима у изборном процесу, саопштено је из ЦИК-а.

Наредна три дана 26, 27. и 28. фебруара могу се поднијети захтјеви за поновно бројање гласачких листића.

Против одлука о утврђивању и објављивању резултата избора у Добоју и Сребреници може се путем Централне изборне комисије поднијети жалба Апелационом одјељењу Суда БиХ у року од два дана од дана објављивања одлуке на веб страници Комисије.

Захтјеви за поновно бројање гласачких листића, приговори на објављене утврђене резултате и жалбе достављају се искључиво факсом на број 033/251-329, електронском поштом на мејл адресу zzov@izbori.ba или лично у сједиште ЦИК-а /Улица Данијела Озме 7/.

Протокол ЦИК-а ће радити и у дане викенда, 27. и 28. фебруара, од 8.00 до 16.00 часова.

Процедура подношења захтјева за поновно бројање гласачких листића прописана је одредбама члана 5.30 Изборног закона БиХ.

Централна изборна комисија БиХ може и по службеној дужности наредити поновно бројање гласачких листића, напомиње се у саопштењу.