latinica  ћирилица
25/02/2021 |  13:47 ⇒ 13:50 | Аутор: СРНА

Потписан Споразум о бесплатном скијању за ученике

За основце и средњошколце са подручја општина Источно Ново Сарајево и Пале данас је потписан уговор са Ски-центром "Равна планина" о бесплатном скијању.
Пале, потписавање за бесплатну школу скијања за ђаке тих општина - Фото: СРНА
Пале, потписавање за бесплатну школу скијања за ђаке тих општинаФото: СРНА

Уговор су потписали начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина и власник Ски-центра "Равна планина" Вељко Голијанин.

Катић је захвалио Голијанину на могућности да основци и средњошколци из ове општине бесплатно скијају.

- Ово је добра иницијатива и мислим да свој дјеци морамо омогућити приступ нашим планинама, да скијају, да их вежемо за планину, а да немају велике финансијске издатке - рекао је Катић новинарима.

Он је данас званично упутио своју ранију иницијативу Олимпијском центру "Јахорина", граду Источно Сарајево и Влади Републике Српске, којом тражи да се грађанима Источног Сарајева омогуће одређене погодности при кориштењу услуга Олимпијског центра.

- Погодности морају важити за све грађане Источног Сарајева, посебно за одређене категорије као што су дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида, као и демобилисани борци. Надам се да ће се иницијатива уважити и да ће већ од наредне сезоне Јахорина бити приступачнија локалном становништву - навео је Катић.

Шкипина је рекао да, иако се у медијима појавила информација да је Олимпијски центар поново дозволио бесплатно скијање, у општину Пале није стигло званично обавјештење.

- Очекујемо да ће дјеца већ од викенда моћи да бирају да ли ће скијати на Равној планини или на Јахорини - истакао је Шкипина и изразио наду да је ово само почетак и да ће од наредне сезоне имати сличне уговоре како би малишанима омогућили да науче скијати.

Он сматра да сви грађани требају имати одређене привилегије на скијалиштима у Источном Сарајеву.

Вељко Голијанин, власник Ски-центра "Равна планина", позвао је и начелнике других градских општина да се придруже овом пројекту, како би и остала дјеца могла бесплатно скијати.

- Позивам дјецу да дођу и викендом, како би искористила што више времена за скијање до краја сезоне - рекао је Голијанин.