latinica  ћирилица
25/02/2021 |  13:50 ⇒ 13:56 | Аутор: СРНА

Чубриловић-Аџић: Градишка има све могућности за даљи привредни развој

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас, након састанка са градоначелником Градишке Зораном Аџићем, да овај град са својом инфраструктуром и близином границе са ЕУ нуди све могућности за даљи привредни развој.
Недељко Чубриловић и Зоран Аџић - Фото: СРНА
Недељко Чубриловић и Зоран АџићФото: СРНА

Чубриловић је рекао да ће привредне зоне на подручју Градишка, оне које су већ отворене и оне које су у плану, дати додатне могућности инвеститорима који желе да развијају своју привредну или услужну дјелатност, а што ће позитивно утицати и на стандард грађана овог града и околних средина.

- Задовољство је било чути планове које је градоначелник Аџић изнио, те све оно што је Градишка остварила у прошлој години која је била оптерећена пандемијом вируса корона. Радује чињеница да ниједан инвестициони пројекат није заустављен, као што је изградња спортске дворане - рекао је Чубриловић новинарима у Градишци.

Он је истакао да Градишци жели да настави са свим позитивним актиностима, уз наду да пандемија вируса корона неће бити пресудан фактор у даљем развоју локалне заједнице.

- Вјерујем да ће градоначелник уз скупштинску већину у градском парлементу, која је стабилна, реализовати све своје планове и да ће самим тим бити боље и свим грађанима - поручио је Чубриловић.

Аџић је навео да је са Чубриловићем разговарао о сарадњи Градишке и институција Републике Српске, представио му у ком правцу се град развија, те захвалио за добру сарадњу са Народном скупштином Српске.

- Желимо да похвалимо рад Народне скупштине Српске, на челу са Чубриловићем, која је најефикаснији парламент на простору БиХ, а која је у вријеме пандемије доносила низ значајних одлука које су битне за развој Републике Српске и Градишке - рекао је Аџић.

Он је рекао да се нада да ће сарадња града Градишка и парламента Српске у наредном периоду бити још боља, што је интерес свих грађана и привредника Градишке.

Аџић је закључио да је Народна скупштина свих ових година радила на очувању интегритета суверености Републике Српске, која је једина гаранција даљег развоја њених грађана.