latinica  ћирилица
25/02/2021 |  14:28 ⇒ 14:37 | Аутор: СРНА

Брчко: Одржан састанак са представницима ентитета о изградњи ауто-пута

Градоначелник Брчког Есед Кадрић и његови сарадници разговарали су данас са представницима Министарства саобраћаја и веза Републике Српске и јавних предузећа "Аутопутеви Републике Српске" и "Аутоцесте Федерације БиХ" о досадашњим активностима и даљим корацима за изградњу ауто-путева Вукосавље-Рача и Орашје-Тузла, саопштено је из Владе дистрикта.
Састанак у Брчком - Фото: СРНА
Састанак у БрчкомФото: СРНА

Кадрић је изразио заинтересованост дистрикта за овај важан капитални пројекат с обзиром на све позитивне аспекте које ће Брчко имати од ове саобраћајнице и додао да ће у наредном периоду активности које се тичу дистрикта бити интензивиране.

- Осим изградње моста преко ријеке Саве, изградња ауто-пута биће један од фокуса рада Владе и надлежних институција дистрикта. Састајаћемо се недјељно како бисмо сустигли ентитете и равноправно се укључили у процес, те дошли до изградње ове важне саобраћајнице - рекао је Кадрић.

Представници предузећа "Аутопутеви Републике Српске" и "Аутоцесте Федерације БиХ" представили су досадашње фазе које су урађене у ентитетима када је ријеч о изградњи поменутих дионица ауто-пута, а које се огледају у припремним радњама у смислу расписивања јавног позива за пројектовање, финансирање и изградњу.

Договорена је интензивнија сарадња са представницима ентитета у смислу размјене информација, али и заједничког дјеловања у каснијим фазама изградње ауто-путева, који ће бити дио међународног коридора Београд–Сарајево са петљом у Брчком, наведено је у саопштењу.