latinica  ћирилица
25/02/2021 |  14:48 | Аутор: СРНА

Јеринић: Чланови ЦИК-а нарушавају правну сигурност, треба да поднесу оставке

Градоначелник Добоја Борис Јеринић изјавио је Срни да Централна изборна комисија БиХ од тренутка када је изабрана нарушава правну сигурност.
Борис Јеринић - Фото: РТРС
Борис ЈеринићФото: РТРС

Јеринић је нагласио да је, након поновљених избора у Добоју, СНСД поново потврдио да је најјача политичка партија у Добоју, са освојених 16 мандата у Скупштини града и са убједљивом побједом за градоначелника.

- Посљедње изјаве из СДС-а којим најављују поновно бројање гласова су задњи трзаји једне угашене политичке опције у Добоју. У претходних неколико дана цијела опозициона свита боравила је у Добоју, али ни то им није помогло да се домогну тог једног одборничког мандата. СДС-у у Добоју недостаје осам гласова за прелазак цензуса, па очекујемо да ће ЦИК уважити њихове приговоре и наложити поновно бројање гласова - рекао је Јеринић.

Он је додао да ће СНСД послати своје најбоље посматраче на поновно бројање гласова и неће дозволити никакве изборне манипулације и прекрајање воље грађана.

- Свјесни смо да су чланови ЦИК-а продужена рука СДС-а и да ће учинити све да се домогну тог једног жалосног мандата - нагласио је Јеринић.

Он је навео да би основни задатак чланова ЦИК-а требало да буде враћање правне сигурности у изборни процес, али они не да то не чине, него дјелују потпуно противзаконито и само са једним циљем, а то је насилна промјена воље грађана.

- Чланови ЦИК-а треба да поднесу оставке, јер су грађанима Добоја, али и Сребренице, само нанијели огромне трошкове који ће резултирати смањењем обима инвестиција и отварања радних мјеста - констатовао је Јеринић.