latinica  ћирилица
25/02/2021 |  17:22 ⇒ 17:37 | Аутор: СРНА

Приједор: Ђаци се сутра враћају у школске клупе

Квар на канализационим одводима у Гимназији "Свети Сава" у Приједору саниран је, па се ђаци од сутра враћају у учионице, рекао је директор школе Вељко Јањетовић.
Гимназија "Свети Сава" у Приједору (Фото: skolskezadruge.rs.ba) -
Гимназија "Свети Сава" у Приједору (Фото: skolskezadruge.rs.ba)

- Квар је јуче отклоњен, данас је вршена дезинфекција школског објекта и сутра можемо кренути са редовном наставом - потврдио је Јањетовић.

Он је додао да су ученици посредством разредних старјешина већ обавијештени јер су и претходних дана били у сталном контакту онлајн.

- Овим путем обавјештавамо и ученике и просвјетне раднике, као и све грађане Приједора, да је активност санирања квара на канализационим одводима успјешно завршена - саопштено је из Градске управе.

Градски штаб за ванредне ситуације града Приједора у уторак, 23. фебруара, одобрио је извођење онлајн наставе у Гимназији због нарушавања санитарно-хигијенских услова за функционисање ове установе усљед квара на канализационој мрежи, а о свему је било упознато Министарство просвјете и културе Републике Српске.

У приједорској гимназији настава у другом полугодишту одвија се само у приземљу због оштећења насталих у земљотресу усљед којих спрат зграде није услован за извођење наставе.

Будући да школа има 13 одјељења, а шест учионица у приземљу, свих шест одјељења из прве смјене наставу је похађало у учионицама, док се једно од седам одјељења друге смјене смјењивало на онлајн режиму.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић у више наврата позивао је Министарство просвјете и културе Републике Српске да учествује у санацији штете на згради приједорске гимназије, након што је град непосредно након земљотреса обезбиједио интервентна средства за интервенције на крову и димњацима.