latinica  ћирилица
25/02/2021 |  20:05 ⇒ 20:11 | Аутор: СРНА

Аплауз за Гагу Антонијевића у Скупштини Србије (ВИДЕО)

Посланици Скупштине Србије данас су аплаузом поздравили продуцента и режисера филма "Дара из Јасеновца" Предрага Антонијевића који је са галерије пратио сједницу.
Предраг Гага Антонијевић - Фото: Novosti.rs
Предраг Гага АнтонијевићФото: Novosti.rs

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић је током сједнице, којој присуствују и чланови Владе на челу са премијером Аном Брнабић, позвао народне посланике да поздраве аплаузом Антонијевића.

Антонијевић је устао и поздравио народне посланике који су му узвратили громогласним и дуготрајним аплаузом, саопштено је из кабинета предсједника Скупштине Србије.

Дачић је навео да су јуче и данас у парламенту више пута помињана реаговања у јавности на филм "Дара из Јасеновца" која су, са једне стране, била изузетно емотивна, док су са друге забиљежена пропагандистичка противљења.

- Имајући у виду да смо то спомињали, пошто је данас у посјети Народној скупштини био Антонијевић који је режисер и продуцент тог филма, ја сам га замолио да буде на галерији у овом моменту и хтео бих да га поздравите - рекао је Дачић.

Дачић је захвалио и председнику Србије Александру Вучићу, као и Влади који су учествовали у пројекту снимања првог играног филма о страдањима Срба, Јевреја и Рома у усташком логору Јасеновац.

- Однос према жртвама није политичко питање, то је морално питање, а изузетно је неморално што се српски народ односио игнорантски према сопственим жртвама свих ових деценија. И зато, хвала свима који су учествовали у том пројекту, и то у име Скупштине, али и цијелог народа - рекао је Дачић.