latinica  ћирилица
26/02/2021 |  07:18 ⇒ 07:18 | Аутор: СРНА

Вечерас премијера представе "Странци у ноћи"

Премијера представе "Странци у ноћи", према тексту Ане Ђорђевић, биће одржана вечерас у Народном позоришту Републике Српске.
Народно позориште Републике Српске -
Народно позориште Републике Српске

Редитељ представе Слађана Килибарда изјавила је Срни да је представа рађена према сценарију филма "Потпуни странци", који је доживио 17 римејкова, као и пет различитих верзија позоришних представа у региону.

- Циљ ми је био да акценат ставим на емоције као што је љубав, те како различити фактори као што су мобилни телефони утичу на те емоције - рекла је Килибарда.

Она је додала да је ријеч о драмском тексту са елементима комедије.

- Као и свака друга представа тако и ова отвара многа питања, као што су питања самоће, љубави, односа према дјеци, те трчања за каријером, те сам сигурна да ће имати ефекта на публику - навела је Килибарда.

Она је оцијенила да је пандемија вируса корона значајно утицала на област културе и умјетности и да ће бити потребно удруженим снагама радити да се ситуација врати у нормалу.

- Треба да будемо стрпљиви јер се надамо да ће се ова пандемија врло брзо завршити како би се публика могла полако враћати позоришту у пуном капацитету. Култура је та која успије да нас и у најтежим животним околностима бар на тренутак подсјети да је живот лијеп - рекла је Килибарда.

Почетак представе је у 20.00 часова.