latinica  ћирилица
26/02/2021 |  10:28 ⇒ 19:37 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Унапређење сарадње са Русијом један од приоритета (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да је један од приоритета Српске унапређење сарадње са Руском Федерацијом у свим областима, а у овом тренутку првенствено у области здравства.
Жељка Цвијановић са Калабуховом - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић са КалабуховомФото: РТРС

Након састанка са амбасадором Руске Федерације у БиХ Игором Калабуховом, Цвијановић је навела да је међу значајним питањима и економска сарадња, те паралелно с тим градња политичког разумијевања, које је било добро у претходном периоду.

- Видимо Русију као снажан фактор који, оно што ради и глобално и регионално, може да служи свима нама на корист. Оно што посебно подржавамо јесте приврженост Дејтонском мировном споразуму, али и реалност коју Русија има када је у питању цијели овај наш простор и за многе компликована БиХ - рекла је Цвијановић новинарима у Бањалуци.

Она је истакла да Русија разумије какви су односи овдје, те какви су неискориштени потенцијали управо због тога што постоји упорно политичка визура или призма кроз коју се посматра овај простор.

Цвијановић је изразила задовољство чињеницом да је амбасадор Русије данас у Бањалуци, те навела да ће односи са новим амбасадором бити добри какви су били и са његовим претходницима.

Она је навела да је руског амбасадора, којем је ово била наступна посјета, информисала о свему што је важно за Републику Српску, о развојним пројектима, али и политичким ставовима институција Српске.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Мислим да се ту одлично разумијемо. Русија ће стајати на одбрани онога што су реални односи, што јесте договор народа, што ме такође радује - поручила је Цвијановић.