latinica  ћирилица
26/02/2021 |  11:12 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Ухапшени Данци осумњичени да су припремали убиства

Три данска држављанина и двадесетосмогодишњак из Андријевице, настањен у Данској, ухапшени су у Будви, због сумње да су припремали извршење тешких кривичних дјела, највјероватније убистава.
Полиција Црне Горе (фото: radiostoplus.com) -
Полиција Црне Горе (фото: radiostoplus.com)

Управа полиције Црне Горе саопштила је да су ухапшени чији су иницијали Р.Х. /36/, Ф.Т.Р. /37/, Л.П. /24/ и М.Р. /28/ изнајмили четири стана на различитим локацијама у Будви, и то на вишим спратовима како би "имали бољи преглед за извршење кривичних дјела".

Полиција је синоћ претресала више станова у зградама у ужем центру града у Медитеранској и Улици 22. новембра, као и зграду на заобилазници, а у току су још два претреса.

Досадашњим претресима пронађено је више средстава комуникације, пиштољ са оквиром и шест комада муниције, ручне радио-станице, дрога, те дрон. Осим тога, у изнајмљеном возилу пронађен је експлозив, као и детонаторске каписле.

У саопштењу се наводи да је будванска криминалистичка полиција путем међународне полицијске сарадње са полицијом Данске, а посредством Интерпола Подгорица након вишедневних активности опсервације на подручју Будве идентификовала безбједносно интересантна лица, данска држављанина и једног држављанина Црне Горе, који су боравили заједно у Будви.

- Због сумње да ова безбједносно интересантна лица бораве у овом граду ради планирања и извршења најтежих кривичних дјела, у сарадњи са Вишим државним тужилаштвом у Подгорици и судијом за истрагу из Котора, те службеницима Специјалног полицијског одјељења, прибављене су наредбе за претрес станова и рент а кар возила које користе ова лица - додаје се у саопштењу.

О свему је упознат тужилац који је наложио да Р.Х, Р.Т.Р, Л.П. и Р.М. буду ухапшени због сумње да су извршили кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја и они ће данас уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужиоцу, наводи полиција.

Службеници Станице криминалистичке полиције Центра безбједности Будва предузимају даље мјере и радње на утврђивању других чињеница и основа боравка ових лица на подручју тога града.