latinica  ћирилица
26/02/2021 |  12:01 ⇒ 12:02 | Аутор: Б92

Енглези окренули плочу: Ђоковић ће бити ГОАТ

Титула Новака Ђоковића на Аустралијан опену и даље је тема у свјетским тениским круговима.
Новак Ђоковић (Фото: DjokerNole) - Фото: Тwitter
Новак Ђоковић (Фото: DjokerNole)Фото: Тwitter

Многи медији истичу да је трка за титулу ГОАТ тако добила нови замах, а свјетски број један показао спремност да стигне и престигне ривале, Федерера и Надала.

Чак су и Новаку традиционално ненаклоњени британски медији морали да констатују да је број један још једном завршио посао у шампионском маниру.

- Новак Ђоковић је једноставно прејак. Многи су очекивали да недјељно финале са Медведевим буде епско, жетока битка, али је Србин имао другачије идеје. И сасвим је јасно да ће надмашити Федерера и Надала прије него окачи рекет о клин - коментар је у листу "Експрес".

Лист истиче да Новак није лако дошао до тријумфа.

- Ђоковић није био тако убједљив у свим фазама турнира. Ипак, највећи шампиони побјеђују и када нису на врхунцу своје моћи и игре. Сада је на 18 гренд слемова. Имајући у виду да је први освојио 2008. у вријеме када су Федерер и Надал имали великих битака прије тога, може се рећи да је то велико достигнуће. Ђоковић није тако углађен попут Федерера, нити је тако снажан као Надал. Умјесто тога, он је добро подмазана машина која се ријетко квари и има добро напајање да заврши посао - додаје се даље у тексту.

Провијава и увјерење да ће Новак добити трку за ГОАТ.

- До краја каријере може да постане ГОАТ. Иако су Федерер и Надал испред њега по броју гренд слемова, то можда неће бити још тако дуго. Можда буде испред њих већ до краја године - закључују у "Експресу".