latinica  ћирилица
26/02/2021 |  12:04 ⇒ 12:04 | Аутор: СРНА

Цвијановић се обраћа на отварању конференције "Мост"

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић обратиће се данас на отварању конференције студената Републике Српске и Србије "Мост" на Златибору.
Предсједница Српске Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Предсједница Српске Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић ће се обратити у 17.00 часова у Студентском одмаралишту "Ратко Митровић", саопштено је из кабинета предсједнице Републике Српске.

Конференција студената Републике Српске и Србије под називом "Мост" почеће данас на Златибору, гдје ће окупити студентске представнике универзитета из Српске и Србије, као и омладинских организација.

Организатор и координатор конференције Дејан Пудар рекао је Срни да очекује учешће 200 студената на скупу који ће бити одржан уз поштовање свих мјера заштите од ковида 19.

Он је додао да је циљ скупа и приближавање Српске и Србије кроз дружење младих, повезивање знања, енергије и одлучности да се стечене вјештине искористе за унапређење обје републике.

- Област дјеловања ове конференције је базирана на учешћу младих у друштвеним и политичким токовима у Српској и Србији ради постизања веће укључености младих образованих људи у политичке токове, као и начин на који они могу да дјелују у стварању бољих услова за живот - истакао је Пудар.