latinica  ћирилица
26/02/2021 |  12:45 ⇒ 12:48 | Аутор: СРНА

Град субвенционисао пензионере са око 46.000 КМ

Град Требиње је кроз куповину намирница у продавници за пензионере "Трећа доб" субвенционисао пензионерску популацију са око 46.000 КМ, изјавио је Срни директор требињског Аграрног фонда Веселин Дутина.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

- За ових непуних пет мјесеци колико ради продавница ми смо до сада подијелили око 1.600 пензионерских картица, а укупно их имамо регистрованих око 3.800, а било је укупно око 4.600 куповина у нашем објекту - рекао је Дутина.

Он је објаснио да се на полицама продавнице "Трећа доб" налази више од 60 артикала основних животних намирница које пензионери купују, те истакао да је продавница уредно снабдјевена.

- Проширићемо асортиман тих производа које су нам људи тражили, али углавном базираћемо се на основне животне намирнице које се свакодневно користе - рекао је Дутина.

Он је подсјетио да право на куповину у овој продавници имају сви пензионери са подручја града старији од 60 година, а одређене категорије пензионера зависно од висине пензије имају право да купују по субвенционисаним цијенама.

- Пензионери који остварују пензију до 200 КМ могу да купују са попустом од 50 одсто. На годишњем нивоу та субвенција по једној особи износи 500 КМ. Они који примају пензију до 300 КМ остварују попуст од 35 одсто и на годишњем нивоу то износи 400 КМ вриједности. Они коју остварују пензију у висини до 404 КМ попуст је 25 одсто и висина субвенције је 300 КМ - рекао је Дутина.

Он је додао да право на куповину у продавници за пензионере имају и инвалиди рада и ратни војни инвалиди до 60 година.

Продавница за пензионере "Трећа доб" у Требињу послује од првог октобра прошле године и први је објекат овакве врсте у Републици Српској.