latinica  ћирилица
26/02/2021 |  13:15 ⇒ 16:09 | Аутор: СРНА

Делегација УКЦ-а Србије у УКЦ-у Српске: Наставак добре сарадње

Генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић захвалио је данас свим здравственим радницима Србије за допринос развоју здравственом систему Српске и у лијечењу пацијената, као и у едукацији домаћег кадра.
Делегација УКЦ-а Србије са директором Ђајићем - Фото: СРНА
Делегација УКЦ-а Србије са директором ЂајићемФото: СРНА

Ђајић је рекао новинарима, поводом данашње посјете делегације УКЦ-а Србије из Београда, да је то наставак веома добре сарадње здравствених система Српске и Србије, те да ће током ове посјете еминентни стручњаци из Београда љекарима УКЦ-а Српске представити своја и искуства свјетских стручњака из разних области.

Замјеник генералног директора УКЦ-а Србије Јовица Миловановић рекао је да сарадња ове двије установе траје годинама, наводећи како он већ годинама долази у Бањалуку, гдје заједно ради и оперише са овдашњим оториноларинголозима.

- Процес сарадње је динамичан и како је кренуо ковид 19 у складу са тим смо и прилагодили своје активности и међусобну сарадњу - додао је Миловановић.

Вирусолог из Института за микробиологију и имунологију Медицинског факултета Универзитета у Београду Ана Банко навела је да ова посјета, такође, представља још једну од могућности да се са колегама различитих специјалности разговара и размијене искуства, те да се заједнички едукују, посебно поводом проблема насталих пандемијим вируса корона.

- Ковид 19 је већ годину дана са нама и једино заједничким деловањем различитих научних области, различитих здравствених делатности, али уједињени регионално, можемо да пробамо и да успемо у сузбијању ове пандемије - истакла је Банко.