latinica  ћирилица
26/02/2021 |  14:31 ⇒ 14:35 | Аутор: СРНА

Тузлански кантон: Пронађено оружје, муниција, дрога, трактори

Против више лица биће поднесен извјештај тужилаштву Тузланског кантона због сумње да су починили кривична дјела из области злоупотребе наркотичких средстава, недозвољеног држања оружја и муниције, имовинских деликата и других недозвољених радњи, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.
Полиција Федерација БиХ - Фото: илустрација
Полиција Федерација БиХФото: илустрација

Полиција је с циљем откривања и идентификације извршилаца кривичних дјела извршила претресе на 23 локације на подручју Тузле, Лукавца, Грачанице, Градачца, Сапне, Живиница, Калесије, Сребреника, Кладња и Бановића.

У претресима су пронађена два комби возила, два трактора, три аутоматске пушке са 188 комада бојеве муниције, војничка пушка, ваздушна пушка, 215 бојевих метака, ловачка пушка, седам оквира за аутоматску пушку, пет пиштоља, стартни пиштољ, гасни пиштољ, 15 пушчаних метака, војни бајонет са футролом, те око 200 комада пиротехничких средстава.

Пронађен је разни електрични алат, више мобилних телефона, рударске лампе, преносни УКТ уређај, два лаптопа, видео-камера, бицикл, провалнички алат, три дигиталне ваге, предмети за кориштење опојне дроге, 22 пластична паковања дроге, 35 ручно мотаних цигарета "џоинт", шприца са канабисовим уљем, двије дробилице за дрогу и други предмети.

Након комплетирања предмета Тужилаштву ће бити поднесени извјештаји против лица чији су иницијали М.Д. /47/ из Тузле, М.Х. /33/ и Р.К. /51/ оба из Сапне и С.Д. /30/ из Живиница због сумње да су починили кривично дјело недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Извјештај ће бити поднесен и против лица С.К. /46/ из Тузле због сумње да је починио два кривична дјела крађа, Р.Ј. /34/ из Лукавца због сумње да је починио кривична дјела тешка крађа и утаја, А.Ш. из Грачанице и Е.Ч. /49/ из Бановића због сумње да су починили кривично дјело тешка крађа, те Џ.М. /51/ из Кладња због сумње да је починио кривично дјело и прекршај сходно Закону о оружју и муницији Тузланског кантона.

Против лица М.К. /43/, М.К. /29/, Ј.К. /27/, М.Ш. /27/, Е.М. /29/ и С.Ј. /37/, сви из Живиница, након комплетирања предмета, биће поднесени извјештаји због сумње да су починили више кривичних дјела крађе угља са локалитета Рудника Дубраве, док ће против М.К. /29/ и С.Ј. бити документован и прекршај сходно Закону о оружју и муницији Тузланског кантона, наводи се у саопштењу.

У случају позитивног налаза вјештачења одузете материје, кантоналном тужилаштву биће достављени извјештаји против Е.Х. /24/ из Градачца, А.К. /29/ из Сребреника, Е.М. /26/ из Тузле и двадесетчетворогодишње Тузланке А.Ј, те Д.Х. /24/ из Лукавца, С.Х. /51/ из Градачца, С.З. /26/ из Сребреника, Е.И. /31/ из Калесија и Х.Б. /23/ из Живиница, због посједовања и злоупотребе опојних дрога.

Претреси су извршени по налогу општинских судова од 23. до 25. фебруара.