latinica  ћирилица
26/02/2021 |  16:29 ⇒ 17:56 | Аутор: РТРС

Сарадња скупштина све интензивнија

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић оцијенио је сарадњу Скупштине АП Војводине и Народне скупштине Републике Српске све интензивнијом упркос отежаним условима усљед пандемије вируса корона.
Србија - Република Српска - сарадња - Фото: СРНА
Србија - Република Српска - сарадњаФото: СРНА

- Упркос отежаним условима изазваних пандемијом вируса корона, сарадња парламената Војводине и Српске одвија се несметано, а у наредном периоду може се очекивати и њено интензивирање на свим институционалним нивоима - рекао је Софић послије конференције коју су путем видео-линка одржали представници парламената Републике Српске и АП Војводине.

Он је додао да секретаријат на чијем је челу препознаје значај сарадње са Републиком Српском.

- Као део система извршне војвођанске власти, Секретаријат је препознао значај сарадње са Републиком Српском и континуирано доприноси повезивању привредних субјеката, регионалној сарадњи између локалних самоуправа, као и заједничком деловању у пројектима прекограничне сарадње - истакао је Софић.

Он је најавио за април сусрете скупштина Српске и Војводине ради унапређења рада службе протокола и размјене искустава из добрих примјера праксе.

Током конфренције, усвојен је програм рада за ову годину, а предложене су и даље активности у вези сарадње двије скупштине.

Учесници конференције сагласили су се и у вези са плановима за одржавање радних састанка са члановима Предсједништва Посланичке групе пријатељства.

Активности везане за сарадњу парламената Српске и Војводине на нивоу те посланичке групе требало би да се одвијају у мају и јуну, уколико ситуација са панедмијом вируса корона то буде дозвољавала.

Видео-конференцији присуствовали су и генерални секретар Скупштине АП Војводине Никола Бањац и предсједник Посланичке групе пријетељства и сарадње са Народном скупштином Републике Српске Александар Зиројевић.

Присуствовали су и члан Предсједништва Посланичке групе пријатељства Борис Новаковић, генерални секретар Народне скупштине Републике Српске Небојша Згоњанин, замјеник предсједника Клуба посланика СНСД-а Срђан Мазалица, као и посланици Душица Шолаја и Андреа Дорић.