latinica  ћирилица
26/02/2021 |  16:53 ⇒ 16:55 | Аутор: СРНА

Тривић: До 1. децембра израдити нову стратегију образовања

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић задужила је данас чланове радне групе за израду стратегије предшколског, основног и средњег васпитања и образовања Републике Српске од 2022. до 2030. године да до 1. децембра ове године израде нову стратегију образовања.
Наталија Тривић - Фото: РТРС
Наталија ТривићФото: РТРС

Стратегија развоја образовања Републике Српске за период 2016-2021. година истиче крајем ове године, те је неопходно приступити изради новог стратешког документа којим ће бити обухваћен дужи период стратешког дјеловања у области васпитања и образовања Републике Српске, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

У саопштењу се подсјећа да је Влада Републике Српске је на тематској сједници 29. августа 2019. године донијела закључак о спровођењу реформских процеса у области васпитања и образовања, с циљем унапређења васпитно-образовног система, а којима су дефинисани даљи кораци образовне политике Републике Српске.

- Будући да је крајем децембра 2019. године Влада усвојила Акциони план спровођења реформских процеса у области предшколског, основног и средњег васпитања и образовања у Републици Српској са јасним роковима за реализацију, носиоцима активности и очекиваним резултатима, потребно је за дужи временски период наставити са остваривањем мјера и активности утврђених Акционим планом, те системски радити на развоју и унапређивању квалитета образовања - наводи се у саопштењу.

Радну групу чине представници Министарства просвјете и културе, Републичког педагошког завода, Завода за образовање одраслих, Академије наука и умјетности Републике Српске, Филозофског факултета, Природно-математичког факултета, Економског факултета, Привредне коморе, Уније удружења послодаваца, Занатско предузетничке коморе и Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске.