latinica  ћирилица
26/02/2021 |  17:54 ⇒ 18:15 | Аутор: СРНА

Мандић поклонио Биљани Чекић златник са ликом Светог Василија

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић данас је у Подгорици Биљани Чекић, која је глумила малу Дару из Јасеновца у истоименом филму Предрага Антонијевића, поклонио златник са ликом Светог Василија Острошког са жељом да ово остварење буде успјешно представљен за награду Оскар.
Златник Светог Василија Острошког за Биљану Чекић (фото: atvbl.com) -
Златник Светог Василија Острошког за Биљану Чекић (фото: atvbl.com)

Мандић је разговарао са Биљаном, њеним оцем Радованом Чекићем и сценаристом овог историјског филма Наташом Дракулић.

- Свака част овим људима на ономе што су урадили за наш народ, а драга Дара ће остати као печат једног тешког страдања Срба, али и велике историјске лекције. Хвала ти, Даро! - рекао је Мандић.

Он је навео да нема Србина у Црној Гори који није плакао гледајући филм "Дара из Јасеновца" и пожелио јој да је чува Свети Василије Острошки.

Током срдачног сусрета, Мандић је указао на значај филма "Дара из Јасеновца" за цијели српски народ и да се страдање које се десило у концентрационом логору Јасеновац у Другом свјетском рату никада више не понови и не заборави.

Мандић, који је и лидер Демократског фронта, поклонио је Радовану Чекићу икону Светог Василија, а графику сценаристи Наташи Дракулић, уз захвалност што је пренијела тако успјешно кроз филм сву муку српског народа страдалог у Јасеновцу.

Глумица Биљана Чекић и њен отац биће гости у емисији Дражена Живковића "Слободна зона", која је на програму телевизије Прва у Црној Гори сутра у 20.00 часова.

Америчка академија филмских умјетности и наука објавила је листу од 366 филмова који су погодни кандидати за Оскара за најбољи филм, а међу њима је и остварење из Србије "Дара из Јасеновца" режисера Предрага Антонијевића.

Овај филм претходно није ушао у ужи избор за најбољи страни филм, али се налази на укупној листи кандидата који се разматрају за најбољи филм године.