latinica  ћирилица
26/02/2021 |  18:21 ⇒ 27/02/2021 | 08:41 | Аутор: СРНА

Отворена конференција студената Српске и Србије "Мост" (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је на Златибору, гдје је данас отворена конференција студената Српске и Србије "Мост", да је ријеч о веома значајном скупу из кога ће проистећи много добрих ствари за Српску и Србију, те истакла да би ово окупљање требало постати традиционално.
Златибор - Конференција студената Републике Српске и Србије "Мост" - Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Златибор - Конференција студената Републике Српске и Србије "Мост" - Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановић је изразила задовољство што је имала прилику да пружи подршку једном овако сјајном програму који је окупио све студентске представнике универзитета из Српске и Србије, као и делегације омладинских организација.

- Задовољна сам чињеницом што смо већ остваривали сарадњу у неколико наврата и мислим да би ово требало да постане традиционално окупљање свих наших младих снага са универзитета у Републици Српској и Србији. Оно што они данас раде јесте основ за нашу будућност и важно је да одржавају везу са институцијама Републике Српске и Србије, та веза треба да буде боља и ово треба да буде путоказ за све наше будуће генерације студената - рекла је новинарима Цвијановић.

Златибор - Цвијановић - Конференција студената Републике Српске и Србије "Мост"

Она је навела да студенти прво морају заједнички дјеловати, да остварују јединствен простор зато што је то од националног интереса и на сваки други начин да покажу интересовање и у сфери образовања, привреде или другим дјелатностима којима ће се бавити.

- Важно је да студенти кад постану људи са професијама, занимањима, знају да постоје институције које треба да дају адекватан оквир и за њихове животе, професије и унапређење. Институције не могу да раде саме ако не добијају све добре сугестије од студентских популација и сутра од људи различитих професија - рекла је Цвијановић.

Златибор - Жељка Цвијановић

Она је истакла да у томе лежи богатство ове конференције и сама идеја окупљања, из чега ће проистећи много добрих ствари за Српску и Србију.

Цвијановић је рекла да је захвална младим људима на њиховој преданости и опредијељености да јачају и развијају Српску и Србију, да градећи себе као младе људе дају све од себе да та веза функционише.

Организатор конференције Дејан Пудар рекао је да је ово историјски тренутак за студенте Српске и Србије јер први пут имају једну конференцију, мјесто гдје су окупљени сви студентски представници из Српске и Србије.

- Поносан сам што је то дјело Удружења студената Републике Српске у Србији и смјерница за будуће генерације како треба да се одвија сарадња између двије државе. Надам се да ће конференција прерасти у традиционалну и да ћемо сваке године додатно усавршавати наше везе - истакао је Пудар.

Златибор - Конференција студената Републике Српске и Србије "Мост"

Предсједник Студентске конференције универзитета Србије Оливера Тосмијанић рекла је да овакви догађаји његују блиске односе студената и уопште младих Српске и Србије.

Организатор Конференције је Удружење студената Републике Српске у Србији.