latinica  ћирилица
26/02/2021 |  20:08 ⇒ 20:12 | Аутор: СРНА

"Дара из Јасеновца" ће показати истину и отворити очи многима

Филм "Дара из Јасеновца" је ту да покаже истину и да многим људима отвори очи, изјавила је за "Радио Светигора" Биљана Чекић, тринаестогодишњакиња из Козарске Дубице која игра главни лик у овом филму.
Подгорица - Фото: СРНА
ПодгорицаФото: СРНА

Биљана Чекић је рекла да јој је драго што је снимљен овај филм и да је то јако важно за њену генерацију.

- То је јако важно. Прије тога кад смо учили, мислим да мојим вршњацима и није то било тако битно, а да сада сви стварно знају за Јасеновац заправо и да им је овај филм доста помогао - истиче Биљана Чекић.

Она је испричала, између осталог, да јој је снимање филма било много занимљиво, те да јој је најстрашнија сцена била "она када логораши иду око столица, па ко не сједне&хеллип;".

- А најважнију сцену не могу да издвојим јер је цијели филм важан, јер, ипак, причамо о истини, о нечему што се заиста догодило - додала је она.

Биљана Чекић, која тумачи Дарин лик, гостовала је у студију "Радија Светигора" и посјетила гроб благопочившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Филм "Дара из Јасеновца", режисера Предрага Антонијевића премијерно је приказан на телевизији 20. фебруара.

Сниман на основу аутентичних свједочанстава преживјелих логораша, филм "Дара из Јасеновца" је први играни филм на тему хрватског усташког логора Јасеновац у Другом свјетском рату.

Ова драма осврће се на период Другог свјетског рата, када послије велике усташко-њемачке офанзиве на Козари, локално становништво масовно завршава у овом концентрационом логору.