latinica  ћирилица
27/02/2021 |  20:35 ⇒ 20:35 | Аутор: СРНА

Од 28. априла пријава грађана за 60 евра помоћи

Министар финансија Србије Синиша Мали најавио је да од 1. марта почиње пријава послодаваца за исплату половине минималца, а од 28. априла и пријава за исплату 60 евра свим пунољетним грађанима, у оквиру трећег пакета помоћи државе привреди и грађанима.
Београд (Фото: Shutterstock) -
Београд (Фото: Shutterstock)

Он је рекао да ће сваки пунољетни грађанин добити два пута по 30 евра, у мају и новембру.

Мали је истакао да ће пензионери у септембру добити додатних 50 евра, што је уз помоћ од 60 евра намијењеној свим пунољетним грађанима, укупно 110 евра, преноси РТС.

Министар финансија је рекао да ће три пута по 50 одсто минималне зараде бити намијењено за сва микро, мала, средња и велика предузећа.

- Готово милион и по запослених три месеца ће добијати по 50 одсто минималне зараде. Такође, један пун минималац је за најугроженије, сектор туризма, угоститељство, рент-а-кар агенције, туристичке водиче - навео је Мали и додао да је пријава за три исплате по 50 одсто минималца једноставна, посредством формулара на сајту Пореске управе.

Он је рекао да је трећим пакетом мјера подршке предвиђена и помоћ аутопревозницима од 600 евра по аутобусу, као и помоћ хотелијерима.

Мали је, поводом наградне игре "Узми рачун и победи", рекао да је задовољан бројем од 120 милиона фискалних рачуна које су грађани послали у тој наградној игри и поново истакао важност борбе против сиве економије.