latinica  ћирилица
28/02/2021 |  08:44 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

РТРС, 20.10 - У Србији обиљежавање Дана Републике Српске и 29 година Устава

Дан Републике Српске и 29 година од доношења првог Устава Српске биће обиљежени вечерас традиционалним пријемом, који ће бити приређен у телевизијском студију у форми колажне емисије.
Република Српска (фото:@Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Република Српска (фото:@Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

Представништво Републике Српске у Београду упутило је отворени позив грађанима да прате емисију на телевизијама у Српској и Србији.

- Све пријатеље Републике Српске и све који ће то тек да постану, обавјештавамо да ће вечерас у 20.00 часова часова на другом програму Радио-телевизије Србије и првом програму Радио-телевизије Републике Српске моћи да присуствују својеврсном ТВ-пријему поводом 9. јануара Дана Републике Српске и 28. фебруара дана у којем је усавојен први Устав Републике Српске - наводи се у позиву овог представништва.

Емисија ће бити емитована и на програмима 41 локалне и регионалне телевизије у Србији, од Суботице до Димитровграда, од Ужица до Вршца, у терминима према програмској шеми тих телевизија.

Традиционални пријем Представништва Републике Српске у Србији поводом 9. јануара Дана Републике и 28. фебруара дана доношења првог Устава Републике Српске, који је до сада био организован у Старом двору у Београду, ове године ће изостати због пандемије вируса корона, па ће седми пријем бити приређен у телевизијском студију у форми колажне емисије.

Пригодна обраћања у форми укључења вечерас ће имати предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијерка Србије Ана Брнабић, министар спољних послова Србије Никола Селаковић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и драмски умјетник Тихомир Станић.

У студију ће бити министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Културно-умјетнички дио програма чиниће кратки драмски програм са глумцима Народног позоришта Републике Српске Жељком Еркићем и Николином Фригановић и музички програм Гудачког састава Бањалучке филхармоније са солистима: сопраном Мињом Шукало и баритоном Синишом Пајићем.