latinica  ћирилица
28/02/2021 |  11:33 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Руске вакцине сутра стижу у Бањалуку

На београдски аеродром вечерас би требало да стигне 20.000 доза вакцине Спутњик за Републику Српску, које ће сутра бити достављене у Бањалуку.
Руска вакцина против ковида 19 (@MID_RF) - Фото: Тwitter
Руска вакцина против ковида 19 (@MID_RF)Фото: Тwitter

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић дочекаће сутра у 11.00 часова у Бањалуци 20.000 доза вакцине.

Ове дозе биће распоређене према плану вакцинације за здравствене раднике који до сада нису вакцинисани, те за домове за стара лица.

С обзиром да је један дио здравствених радника, око 3.500 њих, вакцинисан у Србији, преостали дио вакцина из ове групе биће распоређен за вакцинацију лица старијих од 75 година, родитеље дјеце са потешкоћама у развоју и хроничне болеснике.

Начин распоређивања биће утврђен на основу података за вакцинацију против грипа.

Република Српска отпочела је процес вакцинације против вируса корона и у наредним периоду очекује се да у Српску буду достављене и преостале наручене количине, чиме ће се спровести процес имунизације и заштити здравље становништва.

Подсјећамо, Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске издало је рјешење којим је одобрен увоз 20.000 доза вакцине против вируса корона Спутњик, на основу захтјева за увоз који је поднио велетрговац лијекова Крајина група из Бањалуке.