latinica  ћирилица
28/02/2021 |  13:58 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Породица Бојанић у трену остала без крова над главом (ВИДЕО)

У бањалучкој мјесној заједници Бистрица јутрос је изгорјела кућа породице Бојанић,у оквиру које је била и столарска радионица.
Гори кућа у Бистрици - Фото: РТРС
Гори кућа у БистрициФото: РТРС

Према наводима очевидаца, све се догодило у трену - пожар је избио јутрос око 08.00 часова, ватрогасци су дошли одмах по дојави, али објекту није било спаса.

Изгорјели су приземље и кров, а спрат куће је доста оштећен. На срећу, није било страдалих. У тренутку пожара у радионицу је ушла супруга Ранка Бојанића - Љиљана, коју је из објекта захваћеног ватром спасио комшија Милорад Јанковић.

Јанковић каже да је извукао Љиљану из пожара запаљене косе. Он позива све да помогну породици Бојанић у несрећи која их је оставила без крова над главом.

Старјешина Ватрогасне јединице Бањалука Мирослав Малинић рекао је да су ватрогасци домах по дојави изашли на терен и локализовали пожар који је нанио знатну материјалну штету.

Узрок пожара требало би да се утврди након увиђаја надлежних служби.

Ранков брат Маринко Бојанић каже да је Ранко све сам стекао, мукотрпно радећи читав живот.

- Ранко је са 12-13 година остао без оца који је био РВИ. Он је постао глава породице, вриједно радећи читав живот као столар. Касније је самостално почео радити, изградио кућу и направио радионицу - прича Маринко.

Додаје да је све што је овај вриједни домаћин стварао нестало у трену - кућа, више од 50 кубика суве грађе, панели...