latinica  ћирилица
28/02/2021 |  14:22 | Аутор: СРНА

Ђокић: Не може се доказати угроженост Бошњака у Српској

Предсједник СП-а Петар Ђокић изјавио је да не постоји ништа што може доказати да су Бошњаци угрожени у Републици Српској, док се са више чињеница могу описивати активности бошњачког актуелног политичког врха којима настоје да све друге подреде својим политичким интересима и циљевима.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

- То значи да би, ако је неко угрожен, могли да говоре други народи - изјавио је Ђокић Срни, реагујући на изјаве потпредсједника Републике Српске Рамиза Салкића поводом обиљежавања 1. марта у којој је поменуо и "дискриминацију Бошњака".

Ђокић је нагласио да су и Бошњаци и Хрвати дио политичког живота Републике Српске у којем учествују без икаквих сметњи, али можда не онолико колико би жељели да су дио структуре власти.

- Ми у Републици Српској смо потпуно отворени. Ова власт има и бошњачке и хрватске представнике који потпуно мирно раде своје послове у свим институцијама које су адекватно заступљене представницима сва три конститутивна народа - истакао је Ђокић.

Он је додао да је веома поносан на то у Републици Српској, у односу на оно што српски народ нема у Федерацији БиХ, те додао да се мимо воље Бошњака не може ништа промијенити ни у институцијама БиХ.

Он је рекао да је то што Бошњаци славе 1. март израз њихове жеље, али да Република Српска тај празник не признаје јер сматра да је то био дан када је почела деструкција и подјела из које је на крају настао грађански рат у БиХ.