latinica  ћирилица
28/02/2021 |  14:54 ⇒ 14:54 | Аутор: СРНА

1. март се не слави у Српској

Замјеник предсједника СДС-а Милан Радовић изјавио је да се 1. март не слави у Републици Српској и да не долази у обзир наметање рјешења о празницима.
Милан Радовић -
Милан Радовић

Радовић је рекао Срни да 1. март већина грађана Републике Српске не доживљава као свој празник, нити је у складу са Законом о празницима Српске.

- Република Српска има свој Закон о празницима, има и га и Федерација БиХ, а што се тиче наметања рјешења о празницима, то не долази у обзир - навео је Радовић.

Према његовим ријечима, генерално је боље бавити се другим питањима, као што су економија и просперитет.

- Мислим да потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић треба више да помогне како да се, рецимо, набаве вакцине - рекао је Радовић.

Радовић је нагласио да су у Влади Републике Српске заступљени и Бошњаци, а има их и у другим институцијама, јер је Српска испунила тај дио своје обавезе, док то ФБиХ није учинила и тамо нема представника српског народа на одређеним позицијама.

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић је, присуствујући у Бањалуци обиљежавању 1. марта, изјавио да овај празник треба обиљежавати у сваком граду, те позвао на нови приступ и промјене у будућности које ће омогућити опстанак и додатни повратак Бошњака, за које је рекао да су "дискриминисани у Српској".