latinica  ћирилица
28/02/2021 |  19:37 ⇒ 21:24 | Аутор: РТРС

У Србији обиљежавање Дана Српске и 29 година Устава

Дан Републике Српске и 29 година од доношења првог Устава Српске обиљежава се вечерас традиционалним пријемом, који ће бити приређен у телевизијском студију у форми колажне емисије.
Обиљежавање - Фото: РТРС
ОбиљежавањеФото: РТРС

>>> Обиљежавање можете пратити на програму РТРС и нашем порталу >>>

Представништво Републике Српске у Београду упутило је отворени позив грађанима да прате емисију на телевизијама у Српској и Србији.

ТВ пријем почео је од 20 часова на програму Радио-телевизије Републике Српске, другом програму Радио-телевизије Србије и на програмима 41 локалне и регионалне телевизије у Србији. Планирана су и пригодна обраћања званичника Републике Српске и Србије.

Традиционални пријем Представништва Републике Српске у Србији поводом 9. јануара Дана Републике и 28. фебруара дана доношења првог Устава Републике Српске, који је до сада био организован у Старом двору у Београду, ове године ће изостати због пандемије вируса корона, па ће седми пријем бити приређен у телевизијском студију у форми колажне емисије.

Пригодна обраћања у форми укључења вечерас ће имати предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијерка Србије Ана Брнабић, министар спољних послова Србије Никола Селаковић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и драмски умјетник Тихомир Станић.

У студију ће бити министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Културно-умјетнички дио програма чиниће кратки драмски програм са глумцима Народног позоришта Републике Српске Жељком Еркићем и Николином Фригановић и музички програм Гудачког састава Бањалучке филхармоније са солистима: сопраном Мињом Шукало и баритоном Синишом Пајићем.