latinica  ћирилица
01/03/2021 |  07:22 ⇒ 07:22 | Аутор: СРНА

Хрватска: Од данас попуштање мјера

У Хрватској су од данас на снази блаже епидемиолошке мјере које предвиђају и отварање тераса кафића, те радно вријеме од 6.00 до 22.00 часа.
Загреб (фото: jutarnji.hr) -
Загреб (фото: jutarnji.hr)

Гости могу бити послуживани на терасама, али само на отвореним дијеловима објеката, док се преграде морају уклонити како би ваздух могао да циркулише.

Столови и даље морају бити међусобно удаљени три метра како би се обезбиједило растојање међу гостима за различитим столовима од минимално метар и по, а није допуштено пуштање музике како гости не би гласно причали и тако повећавали ризик од заразе.

Приликом уласка у затворени дио угоститељског објекта, који је допуштен само ради кориштења тоалета, неопходно је носити маску.

Када је ријеч о спорту, допуштени су само тренинзи без контаката међу спортистима, дворане се морају редовно провјетравати, а у тим спортским објектима једно лице може заузимати 20 метара квадратних.

Тренинзи групних спортова, попут фудбала и кошарке, могу се одржавати, али само тако да се ради на кондицији и вјештинама које не укључују међусобни контакт, односно може се тренирати, али без утакмица у којима долази до контакта.

Карантин ће трајати 14 дана, умјесто 10, колико је било до сада.