latinica  ћирилица
01/03/2021 |  07:48 ⇒ 08:07 | Аутор: СРНА

Активан хуманитарни број за изградњу Дневног центра у Косовској Митровици

Компанија "М:тел" од данас је, на иницијативу бањалучког Одбора за помоћ Србима на Космету, активирала хуманитарни број 1412 за помоћ завршетку изградње Дневног центра у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју.
Одбор за помоћ Косову и Метохији - Фото: РТРС
Одбор за помоћ Косову и МетохијиФото: РТРС

Овај хуманитарни број биће отворен до краја марта, а његовим позивом дарује се једна КМ за завршетак изградње центра под називом "Подржи ме-9.јануар" за 158 дјеце и младих са потешкоћама на Косову и Метохији.

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је Срни да су преостали још унутрашњи радови у овом објекту у Косовској Митровици величине 714 метара квадратних, за шта је потребно још око 45.000 евра.

Према његовим ријечима, укупна вриједност радова је 280.000 евра.

Арлов је навео да је овај пројекат почео 18. августа 2019. године, да би био већ завршен да није било пандемије вируса корона, али да се нада да ће, уз хуманост људи из Републике Српске, Центар бити завршен ове године.

Он је напоменуо да су изградњу центра помогли грађани Републике Српске, кабинет предсједника Републике, Влада Српске, 25 локалних заједница, ученици 93 основне и средње школе, неколико јавних и приватних предузећа, као и општина Инђија, те Српска листа са сјевера Косова и Метохије.

Арлов је захвалио свима на помоћи и апеловао на све да у марту позову хуманитарни број 1412 и тако дарују једну КМ, како би у овој години био завршен овај важан пројекат за дјецу и младе са потешкоћама у развоју који су сабрани у Удружење родитеља "Подржи ме" у Косовкој Митровици.