latinica  ћирилица
01/03/2021 |  12:13 ⇒ 12:15 | Аутор: Независне

Тринкијери тужио Партизан

Италијански кошаркашки стручњак Андреа Тринкијери тужио је свој бивши клуб, београдски Партизан.
Андреа Тринкијери (Фото: Н.Неговановић) -
Андреа Тринкијери (Фото: Н.Неговановић)

Када је Андреа Тринкијери дошао у Партизан није постојао навијач "црно-бијелих" који није био одушевљен потезом свог клуба.

Тринкијери је послије успјешне сезоне прекинуте вирусом корона напустио клуб у јулу и одлучио да каријеру настави у минхенском Бајерну.

Како преноси Mozzart, Тринкијери је поднио тужбу против Партизана за исплату разлике у уговору која је насталала због различитог тумачења препоруке Евролиге (организатора Евролиге и Еврокупа) да се примања играча и чланова стручног штаба у посљедња два мјесеца прошле сезоне ревидирају с обзиром на то да се нису играла такмичења због пандемије вируса корона.

Али, Тринкијери се не задовољава тиме, већ у тужби захтијева и наплату комплетне актуелне сезоне у којој је тренер другог клуба.

Наиме, у уговору који су потписали Тринкијери и Партизан, у једној од ставки стоји и да се клуб из Хумске обавезује да плати и порез у Италији, чији је Тринкијери становник и гдје је дужан да плати порез, као и да ће, уколико Партизан то не уради до одређеног рока, бити активирана потраживања из треће године уговора, преноси Спортски журнал.

Управо то се и десило. Партизан у договореном року није платио дио пореза, а самим тим клаузула из уговора се аутоматски активирала и "црно-бијели" су у обавези да исплате Тринкијерију накнаде за ову и протеклу сезону.