latinica  ћирилица
01/03/2021 |  13:53 ⇒ 13:54 | Аутор: СРНА

Музички таленти Котор Вароша на фестивалу "Ритам Европе"

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и директор телевизијског програма "Ритам Европе" Игор Карадаревић потписали су данас уговор о сарадњи на реализацији истоименог Међународног дјечијег фестивала, у који је укључено десет европских земаља.
Ритам Европе - Фото: РТРС
Ритам ЕвропеФото: РТРС

Потписивањем овог уговора, који даје финансијске обавезе општини Котор Варош, млади и талентовани грађани ове општине имаће прилику да се представе на највећем дјечијем такмичењу овог типа у Европи.

- Дјеца из Котор Вароша пјеваће на неком од европских језика. Наша обавеза је да их увјежбамо, а након аудиције, коју смо планирали у марту, крећемо са пројектом. Није то мала ствар јер ће овдашње музичке таленте, старости од 12 до 20 година, посредством националних телевизија пратити њихови вршњаци и родитељи на Кипру, у Словачкој, Сјеверној Македонији, Црној Гори, Србији и другим земљама - рекао је Карадаревић Срни.

Начелник општине Котор Варош рекао је да је ова општина већ позната по бројним музичким талентима.

- Ово је сјајна шанса да наши таленти пјесмом и игром кажу о своме граду најљепше ријечи широм Европе. Имамо све услове, општина стоји иза својих талената и надамо се одличним резултатима у такмичењу - рекао је Сакан.

Предвиђено је да амбасада једне земље учеснице такмичења буде повезана са Котор Варошом и његовим музичким талентима.

Телевизијски програм "Ритам Европе" и Радио-телевизија Републике Српске су потписали четворогодишњи стратешки споразум о сарадњи, што значи да је РТРС медијски покровитељ овог фестивал у Републици Српској.

У читав пројекат укључено је осам националних телевизија из региона.

Дјечије музичко такмичење "Ритам Еуропе" осмишљено је у складу са Европском повељом о учешћу младих на општинском и регионалном нивоу.