latinica  ћирилица
01/03/2021 |  14:08 ⇒ 14:11 | Аутор: Б92

Познати планови Ђоковића због повреде

Горан Иванишевић, тренер Новака Ђоковића, открио је планове првог тенисера свијета.

Повреда стомака српског аса, задобијена на Аустралијан опену, приморава га на паузу и то све до почетка сезоне на шљаци.

То значи да ће скоро сигурно пропустити комплетну америчку турнеју, иако је Хрват наговијестио да би можда Мајами могао да буде изузетак.

- Реално је да Новак не игра прије шљаке. Све зависи од стања повреде, али нема потребе да се жури - рекао је Иванишевић за "Tennis Majors".

Иванишевић је открио и да ће свјетски број један имати преглед ускоро, када ће све тачно бити познато.

- Преглед је за двије недјеље, видјећемо. Нема потребе за било каквим ризиком. Желим да буде 100 одсто спреман за сезону на шљаци како би покушао да нападне титулу на Ролан Гаросу - прецизирао је Иванишевић.

Мањи број турнира није велика промјена за Ђоковића, нагласио је Иванишевић.

- Ако погледате његов распоред посљедњих пет или шест година, није да је играо много турнира. Не мислим да неко може да се фокусира само на Гренд слемове. Потребна је добра припрема за те турнире. Имамо примјер да је Новак направио сјајну увертиру пред Аустралијан опену због два тешка меча на АТП купу. Сигуран сам да ће одиграти неколико турнира прије Ролан Гароса, као и још један на трави прије Вимблдона. Потом слиједе Олимпијске игре прије УС опена. Видјећемо за дворану... На годишњем нивоу можда ће играти два или три турнира мање, што није значајна промјена - закључио је.

Мајами је на програму од 23. марта до 4. априла, што је седам дана прије Монте Карла који је прва станица сезоне на шљаци.