latinica  ћирилица
01/03/2021 |  14:11 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Биљана Чекић добија стипендију за школовање (ВИДЕО)

Дјевојчици Биљани Чекић из Козарске Дубице која је тумачила улогу у филму "Дара из Јасеновца" биће додјељена стипендија. Ово је потврдио и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. Договорено је да ће Биљани стипендија бити исплаћена за сваки степен образовања.
Милорад Додик и Биљана Чекић -
Милорад Додик и Биљана Чекић

Институције Републике Српске препознале су значај филма "Дара из Јасеновца", али и улоге Биљане Чекић из Козарске Дубице. Причу о страдању дјеце у најзлогласнијем логору Јасеновац у току Другог свјетског рата, пренијела је тринаестогодишња ученица која раније није била на часовима глуме. Са овим позивом Биљана има жељу да настави да се бави и у будућности, а лакше ће бити остварена уз финансијску подршку институција.

 

- Да кажем да су се све жеље испуниле и оне који нису се остварују. За средњу школу не знам још шта да упишем, размишљам о томе, али жељела бих да упишем Факултет драмских умјетности - нагласила је Биљана Чекић, која је маестрално одиграла улогу Даре у филму "Дара из Јасеновца".

Стипендија од 200 за основно, 400 за средње и 700 марака за факултетско образовање биће од помоћи и породици, која је поносна на Биљанин успјех . Ово није прва финансијска подршка институција Српске младој талентованој глумици из Козарске Дубице.

- Без тога ја не би имао услова за то, искрено да кажем. Популарност је, тако је како је. Поносан сам на то све. Сретан. Желим да успије у животу, као и сва дјеца свијета. Сву срећу желим - поносно каже отац Радован.

Поносни су и становници Козарске Дубице, али и Републике Српске. Због тога је раније истакнуто да су институције Српске на располагању младој глумици Биљани Чекић, а биће и подршка свима који се одлуче на подвиг попут оног Предрага Антонијевића у играном филму "Дара из Јасеновца", у којем је пренио страдања српског народа у Другом свјетском рату.