latinica  ћирилица
01/03/2021 |  16:40 ⇒ 18:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Медицински дио Кризног штаба у Србији тражио полицијски час

Медицински дио Кризног штаба Србије затражио је данас на сједници да се уведе потпуно закључавање, а коначна одлука биће донијета кроз неколико дана, пренио је новинарима послије сједнице покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић.
Београд  (ФОТО:РТC) -
Београд (ФОТО:РТC)

- Биљежи се повећање броја заражених и оно што је медицински дио штаба предложио данас, је да се максимално спријечи могућност свих контаката, једино кроз вид ванредног стања, односно полицијског часа. То виде као могућност за рјешење ситуације у којој се налазимо - рекао је Гојковић.

Он је навео да је став тог дијела штаба "јасан и децидан" да би у овом тренутку то било најцјелисходније рјешење, без улажења у то какве би посљедице "локдаун“"могао изазвати.

Гојковић је истакао да је остало да се чланови Штаба састану у "сљедећих дан, два" поново, да се до тада обаве различите консултације и да се затим донесе одлука адекватна и најбоља за све.

- Апсолутно морамо водити рачуна о јавном здрављу, интересу наших грађана, и здравља, али се морамо водити и мишљу како ћемо као држава након годину дана у свему овоме, да поднесемо не само економски, него и у осталим аспектима, социолошки, психолошки, ментално евентуално нови "локдаун" - рекао је Гојковић.