latinica  ћирилица
01/03/2021 |  22:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Радоњић: Бајерн је одличан противник који игра добро

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић, пред меч 27. коло Евролиге против Бајерна, изјавио је да је то одличан противник који игра добро.

"Црвено-бијели" сутра од 20.45 сати у Београду играју против њемачког тима са којим отварају ново "дупло коло" Евролиге, док ће у петак гостовати Олимпијакосу.

Радоњић није могао током цијелог фебруара да рачуна на велики број играча на тренинзима и утакмицама, ситуација се постепено поправља, а у тренажни процес полако се враћају играчи који су у претходном периоду били заражени ковидом-19.

- Није новост све ово што нам се дешава, али највећи проблем је - што дуго траје! То јако дуго траје и још није крај. Стварно смо успевали да проналазимо решења и да будемо конкурентни да играмо добро. Мање - више сам задовољан са тиме, али дуго траје. Надам се да ћемо да будемо и даље конкурентни и да сачекамо да видимо како се развија ситуација. Чека нас утакмица са Бајерном одличан противник који игра добро - рекао је Радоњић за клупски сајт.

Он је додао да ситуација око играча који су практично пропустили све утакмице у фебруару није још увијек најјаснија и да ће се одлуке доносити из дана у дан.

Првотимац Марко Јагодић Куриџа каже да није лако у овом тренутку, јер имамо доста болесних играча и да стручни штаб покушава да извуче најбоље у овом тренутку из сваког тренинга и утакмица.

- Играчи су доста '"измијешали" позиције, свако се привикава на нешто ново, не иде лако и није лако. Међутим, морамо да дамо све од себе на свакој утакмици па и овој следећој против Бајерна. Тешка утакмица, одличан противник, дупло коло, скраћена ротација. Играју јако добро ове сезоне, боре се за плеј оф, направили су већ доста, и сигурно да су дошли са неким циљем овде. Наше је да дамо све од себе и да видимо зашта је то довољно - рекао је крилни центар црвено-белих.