latinica  ћирилица
02/03/2021 |  07:25 ⇒ 08:18 | Аутор: СРНА

Ђорђу Перићу гран-при на фестивалу у Украјини

Десетогодишњи Ђорђе Перић из Бијељине освојио је на трећем Међународном музичком онлајн фестивалу Констелејшнфест у Украјини гран-при - најпрестижније признање које се додјељује само у изузетним случајевима на престижним фестивалима када такмичар покаже изузетно висок ниво интерпретације, виртуозности и натпросјечне музикалности.
Ђорђе Перић - Фото: СРНА
Ђорђе ПерићФото: СРНА

Ђорђе се такмичио у дисциплини инструментални жанр, узрасне категорије до 12 година, и као једини представник Републике Српске и БиХ, уз максималан број поена, добио звање лауреата цјелокупног такмичења освојивши најпрестижнију награду.

Перић је изразио задовољство успјехом на овом престижном фестивалу, који је одржан у Украјини од суботе, 27. фебруара, до данас, а на њему је учестовало више од 400 такмичара из 15 земаља свијета.

- Велика ми је част и задовољство што представљам своју земљу и изузетно сам срећан што сам на овом такмичењу награђен највећим признањем - рекао је Перић Срни.

Овај десетогодишњак освојио је награду и на претходно одржаном Фестивалу, који је одржан у Лондону.

Ђорђе Перић је ученик Основне музичке школе "Корнелије Станковић", у класи магистра Славише Перића и ово му је 72. освојена награда.

Констелејшнфест је основан 2001. године у организацији Удружења умјетника Украјине, у сарадњи са украјинским Министарством образовања Националном академијом умјетности.