latinica  ћирилица
02/03/2021 |  12:33 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Вучић: Не радим посао ЕУ, већ оно што би урадио нормалан човјек (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Сарајеву, након што је уручио донацију вакцина за грађане Федерације БиХ, да не ради посао ЕУ, већ оно што би урадио сваки нормалан човјек и комшија.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

- Понашамо се нормално - као комшије и пријатељи и ништа више не тражимо, чак ни захвалност. Замислите ту дозу безобразлука у тези кад нешто ЕУ донира онда је то солидарност и онда је то добро, а када урадите оно што ЕУ није урадила, онда је то доминација а није солидарност. Каква је то болест - рекао је српски предсједник.

Он је истакао да је сит "шупљих прича" у којима кад једни ураде једно онда је то дивно, а "кад урадите више или исто, онда то не ваља".

- Од ЕУ смо се надали вакцинама, нисмо их добили. Ниједну. Ни ви у Сарајеву, ни ми у Београду. Захвалићемо ЕУ кад добијемо прве дозе од Ковакса и увијек ћемо да кажемо хвала. И Србија и БиХ се налазе на европском путу. Не радимо њихов посао, већ радимо оно што би нормалан човјек и комшија урадио - истакао је Вучић.

Коментаришући изјаву министарке иностраних послова Бисере Турковић да су вакцине које је донио произведене у Индији и да ова индијска вакцина нема дозволу за употребу у Европи, Вучић је рекао да не мисли да је проблем у вакцини.

- Астра Зенека је одлична, проблем је у томе кад год је у питању Србија или ја као Александар Вучић, онда увијек мора да постоји нешто што иде директно или успут да каже да су намјере биле другачије. Какве намјере имам у Сарајеву, каква доминација? Кад људи не знају шта да кажу, онда лупе шта им падне на памет - истакао је предсједник Србије.