latinica  ћирилица
02/03/2021 |  12:33 ⇒ 12:34 | Аутор: СРНА

Нове технологије у раду Центра "Заштити ме"

Центар "Заштити ме" из Бањалуке партнер је у пројекту "Побољшање доступности и приступачности здравствених и социјалних услуга ради побољшања квалитета социјалне укључености за дјецу и младе са сметњама у развоју", чија је вриједност 575.122 евра, изјавила је данас Срни директор овог центра Зорица Кузмановић Василић.
Центар "Заштити ме" - Бањалука (Фото: Раде Награисаловић/Википедија) -
Центар "Заштити ме" - Бањалука (Фото: Раде Награисаловић/Википедија)

Она је истакла да ће реализацијом пројекта за Центар бити набављена опрема, модернизован рад наставног кадра и унапређено образовање ученика.

- Биће уведене нове технологије у раду, односно медицинска опрема за сензорну собу, смарт екрани за учионице, затим побољшан рад у области асистивне технологије, модернизован рад у кухињи, пекари, пластеницима, обезбијеђен адекватан превоз ученика, а интернат ће добити савремени вешерај - рекла је Василићева.

Она каже да је пројектом предвиђена свеобухватна веб страница, те снимање документарног филма и едукација стручног кадра.

Василићева је навела да се пројекат финансира посредством ИПА програма прекограничне сарадње Хрватска-БиХ-Црна Гора 2014–2020. година, а реализација ће трајати до 31. децембра ове године.

- Назив пројекта има значење основног циља чији ће резултат бити повећање доступности и квалитета здравствених и социјалних услуга, успостављање нове услуге за дијагностику и набавке нове опреме за рад и едукацију свих који раде са дјецом и младима са потешкоћама у развоју, те успостављање сарадње и размјена знања и информација - каже Василићева.

Градска развојна агенција ЦИДЕА Бањалука, као носилац пројекта, потписала је уговор о његовом спровођењу.

Партнери у пројекту су и Центар за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора из Бањалуке, Основна школа "Воштарница" из Задра и Ресурсни центар за дјецу и младе из Подгорице.