latinica  ћирилица
02/03/2021 |  17:26 ⇒ 21:40 | Аутор: СРНА

Српска посвећена европском путу уз пуно уважавање њене уставне позиције

Република Српска је посвећена европском путу уз пуно уважавање њене Уставом дефинисане позиције, те у складу са правилима усаглашеног механизма координације између различитих нивоа власти у БиХ, истакнуто је на састанку предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић и амбасадора Њемачке у БиХ Маргрет Убер.
Цвијановић - Убер - Фото: СРНА
Цвијановић - УберФото: СРНА

Цвијановићева и Уберова размијениле су мишљења о актуелним политичким и економским приликама у Српској и БиХ, као и о процесу европских интеграција, са посебним акцентом на 14 приоритета садржаних у Мишљењу Европске комисије, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Током састанка било је ријечи и о тренутној епидемиолошкој ситуацији, набавци вакцина против вируса корона, те спровођењу мјера и неопходних реформских процеса с циљем ублажавања негативних ефеката пандемије на привреду.

На састанку је констатовано да је Њемачка важан спољнотрговински партнер Републике Српске, те изражена спремност да сарадња у наредном периоду буде додатно унапријеђена, како у сфери економије, тако и у бројним другим областима.