latinica  ћирилица
03/03/2021 |  11:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Снима се ТВ серија према популарној књизи "Деца зла"

Продуцентска кућа из Београда Firefly откупила је права на екранизацију популарног трилера “Деца зла“ писца и судије Миодрага Мајића, јавили су из те продукције.
"Деца зла" Миодрага Мајића - Фото: илустрација
"Деца зла" Миодрага МајићаФото: илустрација

Сценарио за будућу ТВ серију од 10 епизода написан је током 2020. године, а на прољеће се очекује почетак снимања, у сарадњи са компанијом Телеком Србија.

Кастинг за глумачку подјелу је у току, сценаристи ТВ серијала су Катарина Митровић и Бојан Вулетић, док ће редитељи бити Иван Стефановић и Владимир Тагић.

- Од тренутка када се роман “Деца зла“ појавио пред читаоцима, један од најчешћих коментара био је онај према којем је по тексту што прије потребно снимити серију - изјавио је аутор овог бестселера Миодраг Мајић.

Он је нагласио да су читаоци у причи препознавали слике, осјећали актере и визуелизовали њихове поступке.

- Искрено се радујем што ће се жеља већине њих ускоро испунити. Увјерен сам да ће сарадња са Firefly продукцијом изњедрити нову димензију приче о Николи Бобићу, Ани Басти и другим јунацима који су вас у претходном периоду узбуђивали и тјерали на размишљање - истакао је Мајић.

Радња овог узбудљивог трилера смјештена је у Београд, гдје се у кући на Дедињу дешава драматично убиство политичара.

Након што непозната особа убије жртву и остави крвави дукат у њеној руци, што јасно указује на ритуално убиство, отвара се низ питања и догађаја који се морају ријешити.

Потрага за убицом уводи публику у свијет препун злочина из страсти, освете, опомена и симболике. Иако то у почетку не жели, протагониста Никола Бобић постаје адвокат оптуженог, а како истрага напредује, он улази у игру која ће га у потпуности промијенити.

- Веома смо срећни што нам је Миодраг Мајић указао повјерење за екранизацију “Деце зла“, романа који је оборио све рекорде читаности и постао својеврстан култ. Сигуран сам да ће и серија, баш као и роман, бити нешто сасвим ново на нашем тржишту - рекао је Бобан Јевтић, креативни директор продукције.

Продукција Firefly и Телеком Србија до сада су представили аудиторијуму малог екрана криминалистичке ТВ серије “Тајкун“ Мирослава Терзића, “Мочвара“ Олега Новковића и “Клан“ Бобана Скерлића, чије су друге сезоне увелико наручене и планирају се за реализацију.

Осим тога, наведене двије продукције су снимиле и трилер хорор “Црна свадба“ Немање Ћипранића, мелодрамску мистерију “Калкански кругови“ Милана Караџића и мини серију “Породица“ Бојана Вулетића, о посљедњим сатима на слободи бившег предсједника Србије – Слободана Милошевића.

Такође се припремају и ТВ серије претежно према књижевним предлошцима: “Константиново раскршће“ базирано на роману Дејана Стојиљковића, “Горила“ по чувеном роману Горана Савковића, “Фруст“ редитеља Даниса Тановића, у копродукцији са мађарским партнером “Joy Rider“ као велики међународни пројекат, и “Фатални савезник“ – екранизација шпијунског романа британског новинара и писца ББЦ-а Тима Себастиана.