latinica  ћирилица
03/03/2021 |  12:17 ⇒ 12:19 | Аутор: РТРС

Пикси званично селектор Србије

Драган Стојковић Пикси званично је именован за новог селектора фудбалске репрезентације Србије.
Драган Стојковић Пикси (Фото: ФСС) -
Драган Стојковић Пикси (Фото: ФСС)

Одлуком Извршног одбора Фудбалског савеза Србије Драган Стојковић је селектор А репрезентације.

Договор је постигнут на обострано задовољство, а Пикси је уговор потписао на три године, односно до краја квалификација за Европско првенство 2024. године.

- Пресрећан сам и у исто вријеме изузетно поносан. Не постоји већа част него бити селектор своје земље. Нисам могао да пожелим бољи рођендански поклон. Свјестан сам одговорности коју преузимам, али исто тако вјерујем у сопствени квалитет, квалитет мојих сарадника и огроман потенцијал који има наша репрезентација. Такође осјећам велику подршку са свих страна која ће бити неопходна како бисмо остварили наше циљеве. Врло брзо почињу квалификације за Свјетско првенство. Увелико се припремамо, анализирамо противнике од којих су прва два изузетно тешка и реално, наши главни ривали за прва два мјеста у групи. Као што сам недавно изјавио, морамо да будемо јединствени, да гинемо за дрес наше земље, грб и химну. Нема другог начина да се дође до успјеха. Резултат је приоритет, али исто тако хоћу да ми доминирамо, да желимо гол више и ми будемо ти који ће контролисати утакмицу. Биће и тешких момената, али ће и тада бити неопходно јединство, вјера и оптимизам да ће прва сљедећа утакмица бити боља. Још једном желим да се захвалим Фудбалском савезу Србије на повјерењу и надам се да ћемо заједно имати разлога да се радујемо успјесима наше репрезентације - рекао је Драган Стојковић.

Уз селектора Драгана Стојковића на мјесту директора А тима биће Стеван Стојановић.

Што се тиче стручног штаба, селектор је одабрао сљедеће сараднике: Горан Ђоровић – тренер, Саша Илић – тренер, Братислав Живковић – тренер, Горан Чумић – тренер голмана, Кацушито Киноши – кондициони тренер, Небојша Стаменковић – тренер аналитичар, Немања Филиповић – тим менаџер.