latinica  ћирилица
03/03/2021 |  15:11 ⇒ 18:25 | Аутор: СРНА

Стефановић и Лукач о унапређењу сарадње два министарства

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и министар одбране Србије Небојша Стефановић разговарали су данас о наставку и даљем унапређењу сарадње два министарства, а размотрили су и могућности реализације заједничких обука.
Драган Лукач и Небојша Стефановић - Фото: СРНА
Драган Лукач и Небојша СтефановићФото: СРНА

Лукач је истакао да је изузетно захвалан Министарству одбране за досадашњу сарадњу, нарочито за помоћ у војнообразовној области.

Он је подсјетио да се, у складу са потписаним Протоколом о школовању у војнообразовним установама, припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске школују на Универзитету одбране, као и да је у овом тренутку на Војној академији у Београду шест кадета МУП-а Републике Српске.

Стефановић је истакао да је братска Република Српска за Србију стратешки партнер и да су до сада реализовани бројни пројекти који су од изузетне користи за свакодневни живот грађана.

Он је навео да су Министарство одбране и Војска Србије спремни и за интензивирање сарадње у наредном периоду, посебно у војнообразовној области, саопштено је из Министарства одбране Србије.