latinica  ћирилица
03/03/2021 |  16:17 ⇒ 16:20 | Аутор: СРНА

Споразум о стипендирању праксе за 21 ученика

 У просторијама Средње школе "28. јуни" данас је потписан споразум о сарадњи између општине Источно Ново Сарајево и ове образовне установе о стипендирању практичне наставе за 21 ученика.
Пројекат паметног града у Источном Новом Сарајеву - Фото: РТРС
Пројекат паметног града у Источном Новом СарајевуФото: РТРС

У присуству ученика и родитеља потписани су уговори о стипендирању девет ученика Средње школе "28. јуни", смјер техничар електронике, који ће обављати практичну наставу у компанији "Фолксваген" у Вогошћи и 12 ученика ове школе, смјер туристички-техничар, који ће обављати практичну наставу у "Мркулић" компанији из Сарајева.

Захваљујући овој сарадњи, ученицима је и ове године омогућено да похађају практичну наставу у овим реномираним компанијама, те стекну знања која ће им бити одлична подлога за стицање квалификација и вјештина потребних тржишту рада, саопштено је из општине Источно Ново Сарајево.

Општина Источно Ново Сарајево пружиће директну подршку ученицима, те је у буџету обезбиједила средства за стипендирање практичне наставе у износу од 4.200 КМ.

Практична настава ће се обављати уз континуирану стручну подршку Средње школе "28. јуни", а превоз ученика и ове године обезбиједиће општина Источно Ново Сарајево.